Microsoft meddelar Word Flow för IOS, dess Windows Phone tangentbord för iPhone

Microsoft tillkännagav planer på torsdag för att släppa sin Windows Phone tangentbord för iOS kallade Word Flow, som visar en ytterligare åtagande att stödja konkurrerande mobila plattformar.

Apple, dessa iPhone och iPad kommer alla att bli föråldrade den 13 september, Apple, Twitter reaktion på Apples lansering, smartphones, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, rörlighet, Sista minuten iPhone 7 rykten pekar på vatten motstånd, fem färger

IOS tangentbordet kommer att förmågan att utnyttja eller dra ut ord, skräddarsy tangentbord bakgrunder, och hjälpa till att förutsäga text, som på Windows Phone. Microsoft gör också en ena sidan textning funktionen tillgänglig som gör bokstäver som finns i en båge så din hand kan nå dem.

Tillkännagivandet kommer efter Microsoft släppte Hub tangentbord för iOS tidigare denna månad, ett tangentbord besläktad med Android-versionen med färre funktioner än den nya Word Flow beta.

Microsoft började ta emot beta registreringar för Word Flow på tisdag.

“Vår app är för närvarande i en sluten betaversion, vilket innebär att vi vill få det precis rätt innan vi öppnar upp för alla,” Microsoft skriver på sin webbplats. Företaget har inte delat en tidslinje för att göra Windows Phone tangentbordsfunktioner tillgängliga för alla iPhone-användare via App Store.

Apple öppnade upp tredjeparts tangentbord i en uppdatering till iOS 8 i 2014. Populära tangentbord tredjeparts som SwiftKey (som Microsoft just förvärvat) och Swype har varit gå till för iOS användare som inte kan stå beståndet iOS tangentbordet.

Google har planer på att släppa en sökning fokuserad tangentbord för iOS under de kommande månaderna, enligt The Verge. Som Microsoft, är det troligt Google vill tjäna sina egna annonser som skjuter iOS-användare genom sina egna tjänster, snarare än Apples iCloud.

Dessa iPhones och iPads kommer alla att bli föråldrade den 13 september

Twitter reaktion på Apple Launch

Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch, och AirPods

Sista minuten iPhone 7 rykten pekar på vattentäthet, fem färger