Microsoft ryktas planera att ersätta “Surface” branding med “Lumia”

Branding är hårt. Branding är dyrt.

Apple, dessa iPhone och iPad kommer alla att bli föråldrade den 13 september, Mobility, T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod, iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Och ändra varumärken mitten-stream är svårt, dyrt och ibland (ofta?) Oklok.

Men enligt kända leaker @evleaks, Microsoft kan göra just detta. Enligt hans icke namngivna källor, kan Microsoft vara på väg mot omprofilering dess yta tabletter “Lumia” enheter.

@evleaks hävdade också att Microsoft kan förhandla för att hålla varumärket Nokia längre än ursprungligen planerat så att det kan användas för framtida telefoner och eventuellt andra enheter.

Tidigare denna månad, @evleaks publicerade vad såg ut att vara någon form av Microsoft “teknisk branding” vägledning, vilket indikerade att Microsoft planerar att fasa ut Nokia varumärke på en mycket specifik tidtabell: 18 månader efter utgången av Microsofts förvärv av Nokia mobiltelefonverksamhet för Lumia-enheter, med den 31 december 2015 för Nokia X Android-telefoner, och 10 år för Asha mobiltelefoner. (Från det sätt som planeringsdokumentet är formulerat, skulle jag antar att det föregick den, slutet av Microsofts förvärv av Nokias mobiltelefonverksamhet i april 2014.)

Jag har inte någon första- eller andrahandsinformation om dessa branding rykten. Jag har bett Microsoft men är inte förväntar någon form av kommentar.

Jag kommer att notera att Microsoft har spenderat en hel del att landa Surface varumärke ända sedan tjänstemän beslutat att använda den för att hänvisa till Microsofts mobila tablett familj, snarare än dess storbilds-bordsenheter. Företaget fortsätter att annonsera nya Surface Pro 3 massivt på TV under VM 2014.

Men Nokia och Lumia varumärken har starkare erkännande utanför USA än de gör här. Och Microsoft gör bättre sälja Windows-telefoner utanför USA än här i staterna.

Konsolidering ytan och Lumia varumärken skulle passa in med företagets,. En Microsoft “messaging och positionering och med Windows Threshold, i nästa version av Windows på grund av våren 2015, är Microsoft väntas lansera, en enda Windows SKU som kommer att arbeta på både telefoner och touch tabletter. Skulle det vara lättare att landa att enhetligt budskap om telefoner och tabletter var alla under Nokia / Lumia varumärke? Möjligen.

Skulle Microsoft att vinna mer från att ändra branding vid denna tidpunkt i Surface liv – som att kunna bättre avstånd från, dess tidiga Surface historia, liksom uppfattningen av några att ytan enheterna inte säljer samt Microsoft väntat – än den skulle förlora genom att ändra namnkonventioner vid denna tidpunkt? Kanske…

Vad tror du, läsare? Bör eller inte bör de döpa Surface till Lumia – Om ja, det är faktiskt övervägs inom företaget?

Dessa iPhones och iPads kommer alla att bli föråldrade den 13 september

T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien