Microsofts nästa Windows-versionen: Vad är ett namn?

Den 30 september är Microsoft tjänstemän tänkt att prata upp, företaget bit av företagets vision för nästa större version av Windows, kodnamnet Threshold.

Bygg din distributionsstrategi med hjälp av denna 2014 Microsoft-produkt färdplan, Skrivbordet diehard guide till att göra Windows 8 fungerar som Windows 7, Microsoft Enterprise Primer på Dynamics ERP, IT Pro Survival Guide till Windows 7

Även nästa tisdag inbjudan endast händelse i San Francisco för ca 50 press och analytiker är bara det första av vad som troligen blir ett antal Microsoft-orkestrerade händelser fokus på tröskeln, kommer det att vara en viktig fråga.

Microsoft tjänstemän förväntas lagt grunden för den första offentliga testet build av operativsystemet, som kallas “Windows Technical Preview för Enterprise.” Som källor har sagt, förhandsvisningen, förväntas släppas i början av oktober, kommer inte att vara en utvecklare förhandsvisning och det kommer inte att omfatta alla funktioner Microsoft bygger in i nästa version av Windows. Det kommer dock syftar till att visa företagsanvändare som kör Windows XP, Windows Vista och / eller Windows 7 som, Tröskeln är något de borde ha i stället för rädsla.

Microsoft satsar på att göra tröskeln mer tilltalande för företagsanvändare som är mer benägna att lita på möss och tangentbord, och som vill och behöver använda sina Win32 applikationer. De Softies måste visa att Threshold fortfarande tillåta dem att vara produktiv med relativt liten justering tid.

Microsofts budskap till dessa användare kommer att vara att de har lyssnat på deras behov här gången innan utforma en ny version av Windows. Microsoft har kritiserats av flera användare när företaget levererade Windows 8 i 2012 för att införa ett operativsystem som de inte känner återspeglas deras behov och önskemål.

Med Threshold, kommer Microsoft att göra ett antal saker i ett försök att distansera sig från Windows 8, i form av positionering och image. Förutom att föra tillbaka en startmeny och gör det möjligt för användare att köra Metro-stil och Win32 program i fönster på sina skrivbord, företaget också kommer att göra mer för att samla in feedback från användare i hela utvecklingsprocessen Threshold och till, “flyg” nya funktioner på en försök med olika valkretsar.

Även Microsofts eventuella val av namn för nästa Windows-versionen är avsedd för att skilja den kommande OS-uppdatering från Windows 8. Medan vissa inom och utanför företaget har med hänvisning till Threshold “Windows 9” under planeringsstadiet, Windows 9 eller hur t nödvändigtvis namnet Microsoft kommer att använda för det nya operativsystemet. Det har förekommit rykten och gissningar att Microsoft kan i stället kalla nästa version av Windows helt enkelt Windows eller “Windows One.” Jag har hört en del spekulerar Microsoft kan gå med “Windows 365” för det nya namnet.

(Med tanke på Microsoft inte äger Windows365.com domän Jag tänker denna gissning är inte så troligt.)

Från vad jag har hört, en mycket liten grupp inom företaget vet vad det slutgiltiga namnet på tröskeln kommer att bli. Microsoft tjänstemän presiderande över tröskeln händelse September 30 – specifikt Microsoft Vice VD operativsystem Terry Myerson – kan hamna avslöjar den slutgiltiga namnet på tisdag.

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Myerson skojade den 26 september i ett e-postmeddelande skickades han till Tom Warren The Verge och mig att Microsoft ännu inte hade beslutat om det slutgiltiga namnet för Threshold. Efter Warren och jag skämtade på Twitter att det kan vara “Windows X” (som är förmodligen den platshållare namn i Microsofts säkerhet för tisdagens händelse), Myerson tackade oss för vår “röst.

Så vad är din röst, läsare? Vad tror du Microsoft ska ringa Threshold och varför? Jag allt känner mig som om Softies kan gå med bara vanlig Windows eftersom de är, redan på väg mot att använda “Windows” för att hänvisa till Windows Phone operativsystem. Hur är det med dig?

Twitter reaktion på Apple Launch

Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch, och AirPods

Apple, Twitter reaktion på Apples lansering, smartphones, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, rörlighet, Sista minuten iPhone 7 rykten pekar på vattentäthet, fem färger, säkerhet, Android lockscreen bypass: Google fläckar skavank på Nexus 5X telefoner

Sista minuten iPhone 7 rykten pekar på vattentäthet, fem färger

Android lockscreen bypass: Google lappar skavank på Nexus 5X telefoner