Mobiltäckning intensifieras i nationalparker, vilket bättre signal till avlägsna platser

Det kanske inte att välkomnas av dem som besöker landsbygden för att komma bort från sådana moderna distraktioner, men besökare till Englands nationalparker bör ha en bättre chans att hitta en mobil signal tack vare ett nytt avtal mellan parker och mobiloperatörer.

Den nya överenskommelsen har förhandlats fram mellan nationalparker England och Mobile Operators Association (MOA). Syftet med affären är att avsevärt förbättra mobiltelefontäckning i parkerna utan att skada deras ömtåliga miljön genom åtgärder såsom mastdelning.

Apples nästa generations smartphone är fortfarande en av de hetaste och mest efterlängtade produkter under året. Mellan den långsamma droppa av läckor och rykten, här är vad vi tror att vi vet.

MOA representerar de fyra stora mobiloperatörer – EE, O2, Tre, och Vodafone – på planeringsfrågor i samband med användning av mobiltelefoni.

Engelska nationalparker täcker cirka 10 procent av England och enligt MOA, det finns nu mer än 82,7 miljoner mobilabonnemang i Storbritannien.

Det finns övertygande sociala och ekonomiska skäl till att ha bra mobil uppkoppling, inklusive höghastighets datanätverk, på landsbygden sade John Cooke, chef för MOA, som sade fördelarna är ännu större för landsbygden, eftersom en sådan anslutning minskar nackdelarna större fysiska avstånd och dåliga transportförbindelser.

Telefonen operatörer har arbetat med nationalparker England att “se till att fördelarna med mobil uppkoppling nå samhällen i dessa vackra delar av vårt land”, säger Cooke.

Nationalparken Officer för Exmoor, Dr Nigel Stone, sade: “Allt har kostnaden för installation och drift av nya mobiltelefonmaster varit den mest betydande hinder för bredare täckning som vi har arbetat tillsammans för att möjliggöra noggrann lokalisering och utformning av nya installationer . Vi välkomnar intresse från mobiloperatörer att utöka sina nät till förmån för lokalsamhällen och besökare till nationalparker. ”

Dessa iPhones och iPads kommer alla att bli föråldrade den 13 september

T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

26 sätt att förbättra din iPhone batteritid, Essential “måste ha” program för småföretag, mobil innebär migrän för företag, visar undersökning

Apple, dessa iPhone och iPad kommer alla att bli föråldrade den 13 september, Mobility, T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod, iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Vidare läsning