Mozilla slår Firefox söka hantera med Yahoo, slutar långt samarbete med Google

Mozilla Corporation och Yahoo meddelade en “strategiskt partnerskap femåriga” avtal idag. Affären gör Yahoo standard sökupplevelsen för Firefox på mobila enheter och datorer.

Det nya avtalet ersätter ett mångårigt samarbete mellan Mozilla och Google som avslutar i slutet av denna månad efter 10 år. Den senaste förnyelse av detta avtal tre år betalade Mozilla $ 300.000.000 per år, ett belopp som motsvarar mer än 90 procent av den banbrytande webbläsar tillverkarens årliga intäkter.

Som en del av pakten, säger gemensamt uttalande, “Yahoo kommer att introducera en förbättrad sökupplevelse US Firefox-användare som är planerad att starta i december 2014. Den har en ren, modern och engagerande design som speglar input från Mozilla laget.”

Mozilla publicerade dessa skärmdumpar av vad Firefox-användare kommer att se om de använder den nya standard sökupplevelse

Tillkännagivandet nämner också, i vaga termer, “en ram för att utforska framtida produkt integrationer och möjligheter distributions till andra marknader.”

Beslutet att göra Yahoo Search hantera US endast utgör en förändring i strategi för Mozilla, enligt vd Chris Beard

I dag lanserar vi en förändring av vår strategi för Firefox sökning partnerskap. Vi avslutar vår praxis med en enda global standard sökleverantör. Vi antar en mer lokal och flexibel inställning för att öka val och innovation på webben, med nya och utökade sökning partnerskap per land …

Den enda nya internationella sökpartner meddelade idag är Yandex Sök i Ryssland. Baidu kommer att fortsätta att vara standard sökpartner för Kina, med Google, Bing, Youdao, Taobao och “andra lokala alternativ” som finns i Kina. För nu åtminstone, kommer Google att fortsätta att vara standardsökmotor val i resten av världen, och det kommer att fortsätta att driva Safe Browsing och Geolocation funktioner i Firefox.

Alla webbläsare är inte skapade lika. Var och en av de sex webbläsarna har en unik killer funktion.

Uppdelningen mellan Mozilla och Google är inte oväntat. Under de senaste åren, har Mozilla flyttat från sin ursprungliga uppdrag som en ledande datorns webbläsare utvecklare. Firefox, som infördes 2004, representerade välbehövlig konkurrens för Internet Explorer men har stagnerat under de senaste åren som Googles egen webbläsare, Chrome, har tagit marknadsandelar.

Den senaste stora utvecklingsinsats från Mozilla har varit att offensivt fortsätta arbetet på ett mobilt operativsystem som kommer att konkurrera direkt med Googles Android.

I en föraning av den delade, Mozilla i förra veckan publicerade ett manifest: “. Fira valet, kontroll och självständighet på webben” Stolpen och dess medföljande “Vem äger Internet?” grafisk nämnde inte Google vid namn, men avsikten var omisskännliga, med spetsiga hänvisningar till “nya metoder för att förbättra skyddet av privatlivet styr online” och föra “balans reklam och innehålls rekommendationer – genom att bygga användaren respekt och kontroll från början.

Yahoo affären är potentiellt goda nyheter för Microsoft, som är halvvägs genom sin, egen tioårigt samarbete med Yahoo. Som en följd av detta erbjudande, webbplatsens Mary Jo Foley noterade i februari i år, har Yahoo lagt ut mycket av sin sökning till Microsoft med Bing, men det, behöll rättigheterna till sina sökteknologi egen kärna, när det undertecknades den ursprungliga pacst 2009.

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

De finansiella villkoren för Yahoo affären har inte tillkännagivits.

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Enterprise Software;? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september