Nästa iPad mini fartygens senare i november? Inte värt att vänta

Jag var två inslag i min falafel wrap, och jag bestämde oss för att köpa renoverade iPad mini.

Om du har varit att undvika Internet hela morgonen fram till detta ögonblick, då är du förmodligen redan vet att Apple, introducerade sin senaste parti iPads i morse.

Som framgår av en tidigare rant, jag har väntat på denna dag i 364 dagar. (Den sista iPad debut, var den 23 oktober 2012.) Förra året, det såg ut som Apple var positionera sig för en sex månader, uppgradera cykel, snarare än ett år mellan varje generation. Självklart, det var inte fallet.

Det; älskling tisdagens inbjuder endast show, var överlägset och bort, den nya iPad Air, den, den femte iteration av iOS tablett, som har, estetisk design av den ursprungliga iPad mini, väger endast ett pund, och ändå passar en 9,7-tums Retina-skärm där.

Visserligen, en Retina display var en tech spec som fick mig att hålla ut för ett helt år för den andra generationens mini.

Men om vi verkligen vara ärliga, priset punkten var make-or-break faktor. Det är inte att säga det nya iPad mini presenterade med sin efterlängtade Retina display motiverar inte $ 399 prislapp. (Den debatten skulle kunna motivera en helt separat artikel.)

Efter spårning iPad mini rykten och supply chain rapporter för 12 månader nu – att inte tala om stalking listan över renoverade modeller tillgängliga via Apples onlinebutik ifall något fångade min blick – Jag var inte helt övertygad om att jag skulle punga ut $ 400 för en 7,9-tums tablett.

Och om inte har stött på redan, har jag blivit helt otålig vänta på det heller.

En skillnad i detalj mellan iPad Air och iPad mini tillgänglighet anteckningar slog mig som en smula märkligt. IPad Air, som Apple senior vice president Phil Schiller anmärkte hade tagit år i vardande att producera, är redan gå nästa fredag ​​November 1.

Däremot iPad mini inte har en bestämd leveransdatum ännu, bara betecknas som “kommer senare i november.”

Jag har aldrig väntade i kö för en Apple lanseringsdagen – eller detaljhandelsrelaterad händelse som jag hatar shopping i butiker, bland massorna inte mindre, som pesten. Jag ska erkänna att jag var helt beredd att göra så om lanseringen var i nästa vecka eller så.

Med tanke på att Apple inte har nålas ner ett datum i kalendern ännu, kan jag inte låta bli att vara misstänksam att alla dessa rapporter om leveranskedjan förseningar och fler är åtminstone något sant – vilket innebär att iPad mini skulle försenas ännu längre för allt vi vet.

Omedelbart eftersom evenemanget avslutades, började jag att fundera mina andra alternativ. Mitt hjärta har redan ställts in på formfaktor av iPad mini för en stund, och i kombination med mina tidigare nämnda budgetproblem, jag mentalt korsade av iPad Air från listan. (För att inte tala om att bortsett från den nya displayen samt A7 processor, är resten av anordningen ganska mycket samma som tidigare.)

Mavericks: I slutet av Mac i företaget, Apples iPad Air:? Först titta i bilder (galleri), Vad är rätt (och fel) med iPad Air, New Mac Pro och Steve Jobs gyllene galler, Gallery: Apples nya Mac Pro, Apples OS X Mavericks hands-on, i bilder

Således kom att vara tillbaka till den ursprungliga iPad mini. En helt ny kopia börjar på $ 299, vilket är en rättvis uppgörelse med tanke på priset innan morse var $ 329.

Men det är när jag beslutat att ge den renoverade listan annan look.

Innan idag, en renoverad Wi-Fi iPad mini i silver / vit med 16 GB utrymme som anges för $ 279. Idag, sjönk priset till $ 249. Bortsett från Mac OS X Mavericks, rulla ut gratis, är att affären av dagen.

Jag sa till mig själv att jag skulle ge det min lunchrast att tänka över det. Det var då jag lite i min falafel wrap och insåg att jag hade redan bestämt mig 10 minuter innan.

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, rörlighet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå, iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skador, rörlighet, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7

Apples iPad Air evenemang

Man kan kalla det en impuls köpa ett år i vardande. Åtminstone nu affären är klar, och jag har äntligen en iPad mini – eller åtminstone jag kommer när den anländer nästa tisdag.

Bilder via Apple

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7