Nya Apple säkerhetshål uppgift öppnar dörren vidöppen för återställning konton

Apple nyligen infört tvåfaktorsautentisering för Apple ID-konton, och det kan redan finnas någon betydande brådska för det.

Rapporter har cirkulerat på fredagen att det finns en ny säkerhetsbrist där vem som helst kan återställa ett iCloud / Apple-ID-konto med bara en födelsedatum och en korrelerar e-postadress.

Baserat på en rapport från The Verge, verkligen det inte blir mer komplicerat än så och en modifierad URL som syftar till att lura omedvetna användare.

För att hämta, tillade Cupertino, Kalifornien-baserade företaget alternativ två steg för Apple-ID för användare att ha en verifieringskod som skickas till en auktoriserad enhet när du loggar in. Apple följer Facebook och Google (för att inte nämna ett antal företag tech företag ) omfattar denna förhöjd säkerhet trend.

Det verkar nu som en primetime att inrätta tvåfaktorsautentisering om du inte redan har gjort.

Problemet är att vissa användare påstås underrättats om att registreringsprocessen för den extra åtgärden inte kan slutföras under minst tre dagar.

För nu ser det ut som backup alternativ är att fortsätta med extrem försiktighet vid användning av Apples iForgot verktyg.

Mer information om att ställa upp tvåfaktorsautentisering är tillgänglig från Apples supportsidor.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer