Nya Bluetooth, ljud, TPM krav kommer för Windows 8 enheter

Microsoft och Intel chefer detalj några av de nya maskinvarukraven för Windows 8-klienter som kommer att införas under 2014 och 2015 under en session på denna veckas Microsoft Worldwide Partner Conference (WPC).

Under en session för Microsoft återförsäljarpartners med titeln “Hur man prata med kunder om Windows-enheter,” Microsoft tjänstemän talade om några av de nya maskinvarufunktioner som Windows 8.1 och senare versioner kommer att stödja.

Som vi har hört på vaious Microsoft konferenser under de senaste två månaderna, är Microsoft samarbetar med OEM på att se nya pekaktiverade, lättare, tunnare, snabbare enheter med längre batteritid, stöd för “moderna” säkerhet, uppkoppling och nya sensorer kommer att komma ut på marknaden. Från och senare i år, kommer dessa maskiner att använda sig av, nya funktioner Microsoft bygger in Windows 8.1, inklusive stöd för NFC och biometrisk autentisering, nya porträttläge förbättringar, och InstantGo (den omdöpta och uppdaterade Ansluten Standby kapacitet) för att tillåta enheter för att slå på omedelbart och behålla program up-to-date.

(A relaterade undan: “Precision pekplattor” är nu också tillgängliga för Windows 8.1 certifiering precision pekplattor krävs på alla ARM-baserade system och är frivilliga för x86 / x64, enligt Microsofts dokumentation..)

Det kommer att finnas ytterligare, nya krav på Windows-enheter som söker Microsoft-certifiering kommer i kommande åren, gruppchef Lee Sabow berättade sessionsdeltagare.

I januari 2014 kommer certifierade Windows-system krävas för att stödja Bluetooth på alla enheter med Wi-Fi. Framsidan 720p webbkameror kommer att krävas för system med inbyggda skärmar (tabletter, bärbara datorer och allt-i-ett). Och högre fidelity ljudkrav för högtalare och mikrofoner kommer att vara på listan, även Sabow sade, att hjälpa partners som vill “medföljande” Lync, Microsofts Unified Communications-teknik, sade Sabow.

I januari 2015 kommer TPM 2.0 krävas på alla certifierade Windows-enheter, sade Sabow. TPM, eller Trusted Platform Module, är en spec och genomförande för en cryptoprocessor. Mer information om TPM 2.0 finns här.

Microsoft har uppdaterat sin certifiering dokumentation Windows 8 i slutet av juni för att återspegla dessa ytterligare Windows 8.1, 2014 och 2015 krav.

Under WPC session på Windows-enheter, Microsoft chefer upprepade bolagets mål, med Windows 8.1, att bli nummer ett tablett i branschen / företaget utrymme. Av sammanhanget av anmärkningarna, lät det som om Microsoft chefer innebar alla Windows 8.1 tabletter i kombination – inte bara sina egna ytor – skulle räkna in här.

Microsoft har sin fullt upp för det med att förbättra OEM dragkraft runt Windows 8. Som Chief Operating Officer Kevin Turner erkände under sitt inledning på WPC, partner ekosystemet var omkring 18 till 24 månader bakom Microsoft med Windows 8, vilket resulterar i en brist på enheter redo att dra nytta av beröring och några av de andra nya funktioner i operativsystemet när den lanserades i oktober 2012.

När det gäller resten av “hur man talar med kunder session” det inte fanns en massa annat som var nytt. Talarna medgav att medan om några nuvarande och potentiella kunder inte längre förvirrad av skillnaderna mellan kärnbaserade, Atom-baserade och ARM-baserade Windows 8 / Windows RT-enheter, många fortfarande inte vet skillnaden.

Tjänstemän föreslog att partner frågar “tre svåra frågor” när man försöker hjälpa användarna räkna ut vilka datorer / enheter att köpa: 1. Vad företag behöver; 2. Vad det kräver, och 3. Vad gör användarna vill ha. Parter bör försöka att hjälpa kunderna definiera vad de behöver från en “kommersiell enhet” potentiellt definiera dem längs den “primära PC”, “kamrat PC”, “executive PC” och “specialiserad PC” linjer, sade högtalarna.

Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen

Windows 10, Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen, Enterprise Software, Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela, Microsoft, Kan framtiden för Android vara Windows, Windows 10, Windows 10 tips : Lös nätverksproblem med en återställnings ett klick

Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela

Kan framtiden för Android vara Windows?

Windows 10 tips: Lös nätverksproblem med en återställnings ett klick