O2 börjar erbjuda femtoceller för företagskunder i Tyskland

Inte få tillräckligt barer? För O2 kunder i Tyskland med dålig 3G mottagning, har operatören en ny fix. Telefónica bolag erbjuder nu femtoceller för att öka den lokala mobiltäckning genom att använda befintlig infrastruktur för bredband.

Anordningarna, som säljs under namnet signalerar boxas av O2, är ungefär lika stor som en vanlig trådlös router och använda DSL för att skapa ett lokalt mobilnät som kan sättas in på platser där 3G är normalt svårt att få – inne i byggnader, eller i källare och garage, till exempel. Liknande anordningar har också använts för att stänga luckor i täckningsområdet på platser med traditionellt prickig 3G-nät, såsom i, lantliga delar av Storbritannien.

Men denna bekvämlighet kommer vid en premie: den lägsta kostnad Signal Box, som bara kan hantera fyra samtal på en gång och har en räckvidd på cirka 30 meter, är 150 €. En mer avancerad version av anordningen som kan hantera upp till sexton samtal på en gång med en 50 m räckvidd kommer att ställa tillbaka kunderna runt 600 €.

Nedlänk hastigheter för de två ställverk är begränsade till 14.4Mbps och 21Mbps, respektive. Det blir inga extra månadsavgifter för att använda enheterna, även om kunderna kommer att behöva en befintlig DSL-anslutning, och använda mobila enheter med O2 SIM-kort (även telefoner på andra nätverk kan ringa nödsamtal via Signal Box femtoceller).

De ställverk görs av Alcatel-Lucent, och integreras i O2 nätverket, vilket innebär att samtal inte kommer att tas bort vid övergången från större nätverk på en lokal.

Sedan oktober förra året har Vodafone Tyskland erbjudit liknande femtoceller för företagskunder i Tyskland, och har nyligen utökat tillgängligheten av enheter till privatkunder. Dess Super Signal “erbjuder bland annat en 50 € femtocell som kan hantera åtta samtidiga samtal (med en användningsavgift på cirka 10 € per månad) och en som hanterar upp till 28 samtal på en gång för cirka 285 € (med en månadsavgift på ca 47 €).

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, rörlighet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå, iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada